Fakturering i en lille virksomhed

Som virksomhedsejer så kender du sikkert alt til at der er masser af systemer, man enten burde købe, ønsker sig eller som omverdenen ønsker at man skal købe. Et af de programmer som man som selvstændig ønsker sig og faktisk også er nødvendigt at have er et faktureringsprogram. Det er ligesom nerven i hele virksomheden, bliver der ikke faktureret så kommer der ikke penge på bogen og så stopper festen jo relativt hurtigt.

Som nystartet så kan det være svært at få råd til alle de ting man skal købe. og jeg ved ihvertfald fra mig selv da jeg startede at jo mere jeg kunne lave selv jo bedre var det. Så det jeg gjorde var at lave mig et excelark der blev brugt til fakturering. Det kunne nemt lade sig gøre for jeg havde et par år forinden været på et excel kursus hvor dette netop var en af opgaverne. Det handlede jo dybest set bare om at man havde en vareliste på et af arkene og på selve faktureringsarkene der skulle man så have en opstilling der lignede en faktura. Med brugen af de rette formler som lopslag, sum og et par stykker mere så lykkedes det ret hurtigt. Mit bedste bud er at kan du ikke selv lave det så søg på google efter invooice excel så tror jeg du finder en ordentlig bunke skabeloner til det.

Det er klart at når først virksomheden vokser – så kan det være der skal andre typer CRM systemer til, der indeholder både CRM, fakturering og ordrebekræftelse og hvad der dertilhører.

{ 1 comment… read it below or add one }

Mette april 12, 2012 kl. 06:38

Du har helt ret – der er mange ting at have fokus på som nystartet, men den vigtigste ting er dog fakturering – er der ikke styr på det så er der ikke styr på noget som helst. Så det er ret vigtigt at der er styr på det. Enten i form af Excelark, eller en cykelbogholder der kan komme og fakturere engang imellem.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: