Genopladelige batterier er bedre

Forleden, da min mand var på forretningsrejse, var vores søns batterier i hans elektriske tog flade. Sønnen Jens bruger rigtig megen tid på det tog og glæder sig hver dag til at komme hjem fra børnehaven og køre rundt med det elektriske tog. Han lærer meget af den leg og er begyndt at interessere sig for togtrafikken og stiller mange spørgsmål i den forbindelse.

Vi gik sammen ned til legetøjsbutikken og bad om batterier til det elektriske tog og blev spurgt, om det skulle være almindelige og gode batterier eller genopladelige. Jeg anede ikke, at man kunne få genopladelige batterier, men så straks en mulighed for at være mere miljøbevidst, så vi bad om genopladelige batterier.

Jens, som ved mere om strøm og batterier end jeg, sagde på vej ud af legetøjsforretningen, at når vi nu havde købt genopladelige batterier, så var det nødvendigt med en lader til dem. Jeg svarede, at det måtte hans far finde ud af, når han kom hjem, nu skulle vi bare hjem og få  gang i toget.

Det viste sig desværre, at batterierne ikke var opladet og forretningerne havde lukket, så da min mand ringede for at sige godnat, fortalte jeg ham, at vi var blevet snydt i legetøjsforretningen, for de genopladelige batterier duede ikke. Jeg kunne mærke, at han smilede – men han sagde sødt, at det skulle han nok ordne i morgen, når han kom hjem.

Nu ved jeg så, at genopladelige batterier skal sættes i en lader akkurat som en mobiltelefon. Man bliver klogere hver dag.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: