Hvorfor overhovedet arbejde sammen?

Det er jo et simpelt spørgsmål, som jeg fik den anden dag på et teambuilding kursus jeg var ude og afholde. Læs om mit kursus her.  Her var der et par af den gamle skole der gjorde lidt hvad de kunne fra starten for at underminere min autoritet. Jeg har nu prøvet det der var værre – så det ødelagde ikke noget for hverken mig eller mine andre kursister – men det satte nogle tanker igang i hovedet på mig.

Det sjove ved det spørgsmål er at jeg selvfølgelig synes det var mere end alm. komisk at stille det på netop sådan et kursus, men det beviste for mig hvor svært det også var nogle gange at lære gamle hunde nye tricks. Denne kursist, han var en ingeniør der havde siddet med hans egne ting i mange år og når han havde en udfordring så løste han den. Han havde haft mange dårlige oplevelser med at forsøge at få hjælp til hans arbejde. Det betød at han nu efter mange år i samme brance så var han simpelthen hold op med at søge hjælp.

Det var desværre en tendens der var begyndt at brede sig i virksomheden og derfor så havde virksomheden også valgt at satse rigtigt meget på teambuilding for netop at få en større synergi ud af medarbejderne.

Det hele endte rigtigt godt og efter 3 dage med samarbejdsøvelser, teambuilding og ikke mindst personlige værdier så fik alle kursisterne øjnene op for hvad det vil sige at arbejde sammen, og ikke mindst fik de øjnene op for hvad de kan få ud af at arbejde sammen.

Mit påstulat er ihvertfald at uanset om man arbejder som ingeniør eller it underviser så har man brug for venner i sit arbejde og det får man igennem denne slags kurser og event.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: