Krav før afrejse til USA

En rejse til USA kan være en fantastisk oplevelse. USA er så grundlæggende anderledes i forhold til andre europæiske lande, at alle europæere bør opleve det på et tidspunkt – men netop fordi, at så meget er anderledes, kræves der også andre ting, før end du får adgang til USA.

Først og fremmest skal du før din rejse til USA sikre dig, at dit pas først udløber om lang tid. Udløber dit pas inden et halvt år efter din rejse til USA, skal du bestille et nyt. USA accepterer hverken pas, der snart udløber, eller midlertidige pas, og det er derfor vigtigt at gøre dette i god tid. At få lavet et nyt pas tager en uge eller to og koster tæt på tusinde kroner, men kan ikke undgås.

Dernæst skal du ansøge om ESTA, hvilket er USA’s elektroniske godkendelsessystem. I din ansøgning vil du blive bedt om informationer om din rejse; hvor skal du hen, hvornår skal du hjem, hvad tager du med og om du skal arbejde i USA. Denne skal også ansøges minimum 72 timer før afrejse, men du kan med fordel gøre det en uge før for at være helt sikker. At ansøge om ESTA koster også cirka 100kr (14 dollars).

Under flyrejsen til USA vil du blive bedt om at udfylde en tolderklæring. I denne skal du skrive, om du har frugt, kød eller anden mad med til USA, om du er syg, om du er eftersøgt i et andet land eller noget helt fjerde.

At komme ind i USA er næsten det sværeste ved en rejse til USA. Men herefter kan du være sikker på nogle fantastiske oplevelser!

Læs mere om USA-rejser her.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: