Sådan undgår du den sure lugt i vaskemaskinen

Sur og dårlig lugt i vaskemaskinen skyldes, at snavs, bakterier og sæberester ikke er blevet skyllet ordentligt ud. Her får du nogle gode råd til, hvordan du undgår den dårlige og sure lugt i vaskemaskinen.

Som udgangspunkt bør man sørge for at bruge rigeligt med vaskepulver og meget gerne vaske tøjet med en forvask, når man vasker. Mange vælger dog forvasken fra og sparer på sæben, da det er bedst for miljøet.

Vil man skåne miljøet, men stadig undgå den dårlige lugt, skal man sørge for cirka én gang om måneden at vaske maskinen igennem ved den højeste temperatur. Det er med til at opløse fedt, snavs og slå bakterier ihjel. Derudover skal man sørge for at lade lågen til vaskemaskinen og sæbeskuffen stå åben, når man ikke vasker. På den måde kommer der frisk luft til maskinen, som modvirker den dårlige lugt.

Gummilisterne omkring lågen bør desuden tørres af efter hver vask. Her kan der nemlig samle sig rigtig meget skidt, snavs og fnuller fra tøjet. Får man ikke tørret det af, bliver det hvirvlet med rundt i maskinen næste gang man vasker og sætter sig som fedt og snavs i maskinen og vandlåsen.

Endelig bør man sørge for at dosere vaskepulver efter vandets hårdhedsgrad. Som regel står det på vaskepulverets emballage, hvordan dosering af sæbe og vandets hårdhedsgrad hænger sammen. Er man i tvivl om, hvilken hårdhedsgrad vandet har i det område, man bor i, kan man kontakte kommunen eller gå ind på www.geus.dk som er De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønlands hjemmeside. Her kan man finde et Danmarkskort, der viser vandets hårdhedsgrad i de forskellige dele af Danmark.

Du kan læse flere gode artikler om vaskemaskiner på www.vaskemaskine-guiden.dk

{ 1 comment… read it below or add one }

Louise jørgensen januar 27, 2012 kl. 10:17

Hey – tusind tak for de gode råd. Det vil jeg bestemt arbejde på at huske. Jeg husker dog altid at vaske på 90 grader engang imellem for at fjerne kalk osv. det har jeg hørt hjælper. Jeg ved dog ikke om det passer :)

Leave a Comment

Previous post:

Next post: