Skjulte værktøjer

Jeg tror langt de fleste der arbejder i officepakken dagligt, de har fornemmelse af at der er mere i officepakken end de egentligt går og bruger dagligt. Det er bestemt heller ikke forkert. De fleste undersøgelser af folks arbejdsvaner i Officepakken peger på at gennemsnitsbrugeren ikke benytter mere end ca. 10% af programmet til deres dagligdagsopgaver. Eksempelvis en bruger der benytter Excel til at sidde og arbejde med store datamængder til analyse.

Tidligere, der var der kun mulighed for at putte det i en pivottabel, hvis det skulle analyseres. Den mulighed er der selvfølgelig stadigvæk, men nu er der også kommet muligheder for både tabeller og udviddet betinget formatering. med disse nye spændende værktøjer i Excel, der er det pludselig muligt at danne sig et lynhurtigt overblik uden at skulle lave de store pivottabeller eller lign.

Sådan er der mangevæktøjer rundt om i programmerne, der kan spare en masse tid. Ofte kan man med blot meget få ændringer i vaner og holdninger til arbejdsopgaver. Hvis man blot kan optimere arbejdsdagen så hver medarbejder eksempelvis sparer bare ti minutter pr dag så kommer virksomheden hurtigt til at spare tid og måske også medarbejdernes kræfter.

Andre ting der er gemt i programmerne er eksempelvis muligheden for at gennem billeder i PowerPoint. Det sker jo ret tit at man har brug for at lave illustrationer enten til brochurer, website eller andre markedsførings ting. Tidligere, der skulle man have et større program til at lave disse mere eller mindre illustrationer. Idag kan man faktisk med PowerPowerPoint 2010 lave sine ilustrationer med alle de værktøjer der findes i PowerPoint. Herefter kan man blot højreklikke på den og gemme illustrationen i det format man har brug for.

Så har du endnu ikke udforsket dine officeprogrammer, så vil jeg opfordre dig til at komme igang med det.

{ 1 comment… read it below or add one }

Martin november 25, 2012 kl. 18:24

Der er ingen tvivl – der er rigtigt mange forskellige værktøjer i Officepakken og mange af dem kender ingen af os. Der kunne spares oceaner af tid på, hvis vi gad at sætte os mere ind i det.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: