Speciel trykmaskine

Selv om jeg har drevet mit trykkeri nu i snart 20 år, kom jeg for nogle uger siden ud for en oplevelse, der virkelig overraskede mig. Jeg var inviteret til nabobyen, hvor et gammelt trykkeri skulle lukke, fordi indehaveren var død i en høj alder, og arvingerne havde ikke haft held til at sælge virksomheden. Derfor ville de nu forsøge at sælge så mange af maskinerne som muligt.

Og det var en af de maskiner, der blev min overraskelse. Jeg havde aldrig set sådan en før og kunne faktisk ikke gætte mig til, hvad den kan bruges til. Men det var der en anden, der vidste. Der var tale om en trykmaskine, der er specielt beregnet til at trykke etiketter til øl eller sodavand på flasker.

Maskinen var meget billig, så jeg valgte at købe den sådan nærmest for sjov. Men så ville skæbnen, at jeg få dage senere fik besøg af en mand, jeg kendte en lille smule, og som jeg i øvrigt godt vidste var i færd med at starte et af de såkaldte mikrobryggerier i vores by. Han kom for at høre, om jeg kunne trykke etiketter til hans ølflasker.

Ja selvfølgelig, svarede jeg, jeg har endda en maskine, der er specielt beregnet til den opgave. Han viste mig et billig print af en etiket, og vi aftalte, at han skulle sende den digitale original til mig i en mail, hvorefter jeg ville lave nogle prøvetryk til ham. De blev faktisk flotte, så jeg har nu fået opgaven.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: