Værelsesfordelingen på efterskolen

På en efterskole bor eleverne som bekendt på selve skolen, hvilket er en af de største grunde til, at eleverne opnår den personlige udvikling, som tilfældet er.

Hvordan eleverne sættes sammen på efterskolen ind i mellem er op til den enkelt efterskole. Langt majoriteten af skolerne sætter folk sammen efter køb. Det er fx helt normalt at sætte tre piger sammen på et enkelt værelse og 2-4 drenge på et andet værelse. De fleste efterskoler opererer med 2-3 personer på et enkelt værelse, men der er naturligvis undtagelser til denne regel hist og her i det danske landskab med enkeltværelser og meget store rum med 4-6 beboere.

De tre førnævnte piger, der sættes sammen på et enkelt værelse, vil naturligvis få et meget tæt forhold til hinanden ved at bo så godt som sammen 24/7 i knap et helt år. Hvis man spørger en person, der har gået på efterskole i et år, hvad de savner allermest, vil det typisk være deres “roomies” – dem, de boede sammen med på efterskolen, deres “roommates”.

Med de tre piger på et værelse på efterskolen vil det være helt normalt også at mødes efter året på efterskolen er ovre og mindes gamle tider. Man opnår som nævnt et helt særligt bånd mellem hinanden efter at have boet sammen i så lang tid. Et bånd, der for andre kan være svært at forstå og i hvert fald umuligt at efterligne – men meget nemt at misunde.

De tre piger på et værelse på en efterskole vil holde ekstra meget sammen. De vil beskytte hinanden både mod omverdenen i form af andre og høje forventninger, og de ved indbyrdes, at de altid kan få hjælp af hinanden.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: