Valnøddesæsonen nærmer sig

Ja ok – det er måske en tilsnigelse – ihvertfald hvis man tænker på de færdige tørrede valnødder. Det jeg tænker på her, er nu ikke de tørrede valnødder men derimod de grønne valnødder. Både fordi der skal laves syltede grønne valnødder, og så skal der ikke mindst laves valnøddesnaps. Det er godt nok stadig tidligt – men det er nu de gode valnødddetræer skal findes så man er klar til vallnøddesnapse sæsonen. På kryddersnapsen.dk kan man finde en masse omkring valnøddesnapsen. Det er jo en af de mest klassiske snapse. Om man kan lide den eller ej, er jo en smagssag – men det er helt sikkert en som enhver snapsenyder med respekt for sig selv bør smage.

Valnøddesnapsen er som en helt ny lagret/filtretet snaps en ret kedelig snaps. Og jeg tror mange de bliver skræmt væk af den let bedske smag den har. Det handler simpelthen om at valnøddesnapsen, den skal lagre og den skal lagre længe. Jeg fandt engang en ældre herre der snakkede om valnøddesnaps. Det gjorde han med sådan en æresfrygt at jeg stadig her flere år efter husker ham. Han sagde blandt andet at

“En valnødedsnaps under 15 år, er udrikkelig!”

jeg er ikke nødvendigvis helt enige med ham i det, men jeg er dog enig i at en valnøddesnaps der lige er filtreret den er ike ret god. Den skal stå mindst 2 år før den er drikbar. Det betder også de første to år du laver valnøddesnaps der skal du virkelig væbne dig med tålmodighed. For du får ikke lov at smage på den før den har lagret godt.

Selvfølgelig skal du da lige prøvesmage – og det bør man også gøre :) Vil du læse mere om valnøddesnaps hos kryddersnapsen.dk så klik her

Leave a Comment

Previous post:

Next post: